De redlove appel

Redlove appel

Dé appel met het rodevruchtvlees

De Redlove® komt uit Thurgau Zwitserland.
Het fruitbedrijf J.C. Merkens is licentiehouder van de teelt van Redlove appels in Nederland. Onze appels zijn
een Zwitsers concept, maar van Nederlandse bodem.

Het is een kruising van appels met rood vruchtvlees en schurft-resistente appels. Ze hebben niet alleen een rode schil maar zijn ook van binnen rood.

Deze appels bevatten 50 tot 100mg anthocyaan per 100g versgewicht. Dit is 10 tot 25 maal meer dan in een andere appel. Anthocyanen zijn kleurstoffen die vooral voorkomen in rood-blauw fruit en groenten, ze hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking.

Nieuw op de markt: Redlove

Teler Jacco Merkens: De oogst van de Redlove appel ligt inmiddels achter ons. Met grote toewijding is de appel geplukt en in de koeling opgeslagen of verwerkt tot sap, moes en cider.
Jacco met Redlove perceel lente
 

Redlove ® -feiten

Begin in Zwitserland:
De Redlove komt uit Zwitserland. De eerste appel is in Thurgau geteeld.
 
Nu ook in Nederland:
Het fruitbedrijf J.C. Merkens is licentiehouder van de teelt van Redlove appels in Nederland. Onze appels zijn een Zwitsers concept, maar van Nederlandse bodem.
apple-icon-144x144
Puur natuur:
Het kweekproces is gebaseerd op appels die van nature rood vrucht- vlees hebben. Dus puur natuur!
 
Geen manipulatie:
In het kweekproces zijn geen gentechnologische methoden gebruikt. Redlove is gekweekt op conventionele wijze.

Geschiedenis

De kweek van de appel vindt zijn oorsprong in Zwitserland. De eerste appel is in Thurgau geteeld. Ons fruitbedrijf is licentiehouder voor Nederland. Dat betekent dat we een geselecteerde partner zijn om deze unieke appel te gaan telen. Door diverse telers zijn percelen Redlove bomen aangelegd. De appel is gekweekt op conventionele wijze: puur natuur, geen manipulatie. Het kweekproces is gebaseerd op appels, die van nature rood vruchtvlees hebben.

Ons Team

Een gezamenlijk doel staat de medewerkers voor ogen. Een goede samenwerking vereist een juiste afstemming van deskundigheid. Daarop wordt nauw toegezien en de inzet op geselecteerd. Een team dat op de teelt en oogst toegerust is zodat de maximale rijpheid en daardoor de optimale voedingswaarde wordt bereikt. Het team realiseert zich dat haar doen en laten verstrekkende gevolgen heeft voor de uiteindelijke consument. Deze verantwoordelijkheid is haar ambitie.